Thursday, November 5, 2009

..Weekend Getaway..cont'd

hello hello? *jenguk-jenguk blog sambil sapu sawang...

baru terasa rajin nak mengupdate hari ni. cerita pun dah basi, tapi kenalah update, kate diari ;p

30 oct 2009:

we had accomplished our mission to target one makan place.

so we had lunch here @ Bangsar Village:

we had these with orange juice and iced lemon tea.

memang (terpaksa) puas hati - sampaikan semua bawang, capsicum, carrot n terung habis licin hingga ke titisan terakhir (which is so rare for me yang makan tak pernah habis ni)

rugi kalau tak habis memandangkan harganya adalah kategori 'tak munasabah' bagi kitorang ni huhu.

and owh, since the soft drink is refillable, sila refill sampai 3, 4 kali :)

plus terserempak pulak dengan Nurul Izzah Anwar yang cantik itu.

double puas hati *big big grin



lepas lunch terus mendaki Genting Highlands.

For info regarding hotel, room rates, seasonal chart, so on so on, sila layari http://www.rwgenting.com/

Our initial plan is to check-in any low budget hotel, tapi bila dah sampai atas tu, blur2 tak tahu nak cari kat mana.

Nampak First World Hotel yang terbentang depan mata, terus tukar plan.

Jakun sekejap tengok reception kaunter yang panjang. siap kena amik nombor pulak untuk buat payment.


ramai budak2 sekolah time ni. Mr Hubby cuba berlagak menjadi cikgu.

Bilik dia ok2 je la.. tapi tak ada kettle, coffee 3 in 1 sume2 tuh..


*sila abaikan objek atas katil tu yer ;P


Since outdoor game banyak yang tutup, alternative activities are sight-seeing and cam-whoring :)



malamnya pergi try Haunted House. memula tu i rasa macam ada terbaca perkataan 4D, so mulala merasa cuak and macam nak cancel je tiket *gile penakut!

i was thinking that kalau 4D, mestila sangat real hantu2 tu. tapi masa tengah tunggu turn tu, macam ada masalah teknikal kot dalam rumah hantu tu menyebabkan hantu kat dalam terpaksa keluar untuk communicate dengan kawan dia kat luar. lega hatiku melihat hantu adalah berbentuk 3D saje ngee *tah macam mana boleh terbaca perkataan 4D tu pun tak tau.



the next day, naik cable car. so unfortunate for me, pergi dan balik trip dapat seat yang view bukit. kecewa hatiku yang nak tengok pemandangan awan :(


dah tak sempat nak masuk Snow World n main outdoor game. so i guess next time we have to climb up here again.

and so, balikla kami ke JB after check-out at 130pm.

No comments: