Wednesday, December 9, 2009

..Mak Abah in JB..edisi Anjung Warisan

my sis buyan telah promote kedai makan atas pokok ni kat Mak Abah and tunjuk video her daughter Aisya menari dengar orang main angklung one week earlier.

jadi last Thursday (3/12/09), saya bawak my parents ke sini. mula-mula duduk atas pokok, tapi Mak nak tengok orang main angklung (mak kata mak minat angklung sejak dari zaman mak sekolah lagi)...
Jadi turun bawah pokok for a better view eheh.
Suggested by the waiter - Otak-otak Ayam (rasa macam satar sikit-sikit)
Menu baru ini juga dipromote oleh buyan : Tomyam Kelapa Muda - sedap!
Mak order Nasi goreng Kampung (yang pedas sampai Mak sakit perut keesokan harinya)

Abah order Nasi goreng cendawan sebab confirm tak pedas (Abah memang tak makan pedas langsung)

ni yang saya order : Hotplate Mee (tapi dia pakai mee kuning yang buat mee goreng tu - tak kena betul rasanya)
En Hubby order ini : Nasi goreng Anjung Warisan (ada satay 2 cucuk huhu + paling lambat sampai)
Tengok orang main angklung dari jarak lebih dekat:

sesi interview makabah dengan anak didik Toi ini (lupe nak tanya name dia)
food kat sini tak delah sedap sesangat (bagi saya) and lambat pulak tu sampai. tapi sekali-sekala datang makan untuk environment and style makan yang different oklah.
alunan angklung itu juga sudah tidak semerdu dulu huhu since dah bertukar orang ni..



No comments: