Wednesday, May 30, 2012

..This should not break me..........

This should not break me but still..I'm upset. Sangat.

I know I have to work on some improvement but I need time to grieve first..huhu.. boleh tak?

Tak pelah, aku dah delete dah pun. I'll just shut myself off after this. Not that anyone cares, pathetic!!!. *nangis.

Sabarlah jiwa. Straighten up and find another way. You'll get there, someday if you don't give up now. InsyaAllah........................

:'(




Friday, May 25, 2012

..Mini Family Gathering..

Tak sabar nak tunggu esok.  Will be meeting my parents and my brother in KL tomorrow.  Mak plan nak carik baju raye kat Jln TAR.  As for me, I dah setel kot bab baju raya hehehe,  so purposely nak jumpa mak, abah and gubud (my youngest broother). 

Owh, alang-alang dah gi KL, nak cari mannequinn jugak for my online boutique.  I did some googling and ramai yang cakap kat Jalan Kenanga.  From google map, dekat je from our hotel.

And, one more thing.  NGAB hahaha.  Since we'll be staying just next to The Mall, so definitely need to have NGAB :p


Published with Blogger-droid v2.0.4

Tuesday, May 22, 2012

..Mari Beli Tudung..

I just started my online business - selling tudung :)
So far, I started with an FB page. Will be uploaded to blogspot soon.
If your're reading this, please, please, please like my page . And selamat cuci mata + shopping ye :)
P/S: I have new stock the latest design - orang panggil tudung Ombak Rindu hehehe. So stay tuned ye :)

Thursday, May 17, 2012

..Pakcik Pejabat Pos..

Tengahari semalam pergi pos barang kat post office Senai Airport. Orang tak ramai mana pun, masuk saya 3 orang je yang berurusan kat situ. Tapi makan masa setengah jam jugak.

Pakcik kaunter agak kurang senyum dan macam sarcastic semacam. Dahlah saya isi borang 2,3 kali jugak - tak isi phone number lah, tak sign lah. Dah dua tiga kali saya kena isi-isi details tu saya tanyalah "Taknak timbang dulu ke?" tapi dia insist saya kena siapkan isi borang PosLaju tu jugak dulu.

Time nak bayar, total RM11.30, saya bagi RM12 - dia tanya saya ada duit kecik tak. Bila saya cakap tak de, dia bebel-bebel sambil keluarkan balance 70sen. Saya cakap jelah saya memang tak de duit kecik. Dia cakap lagi "Lain kali bawaklah duit kecik blablabla..."
Saya semalam memang tak de mood - saya terus tak ambik balance 70sen tu. Saya cakap "Ambik jelah 70sen tu", terus blah. Dengar jugak dia panggil-panggil tapi saya terus pergi je.
Hari ni - guess what?? Dalam mailbox saya ada surat tak berstem, cuma ada cop Pos Malaysia Pengurus Cawangan Senai Johor. Hmm... My super-imaginative mind mula lah pikir bukan-bukan sampai ke tahap nak buat police report hehehe. Creepy jugak bila pikir dia dah tau alamat rumah saya (yang obviously diambik dari detail poslaju form tu). Sampai nak bukak envelope tu pun saya tak berani, tunggu En hubby balik. Tapi dapat rasa duit syiling dalam envelope tu.
Ya, pakcik tu pulangkan balance 70 sen tu. Dia cuma tulih "Wang lebih poslaju" pastu dia selotapekan duit syiling kat kertas A4.
Saiko!!

Tuesday, May 15, 2012

..The Proposal..

Ni entri merapu meraban.

Malam tadi baru tengok one of Schawal? punya episod cinta? yang ada proposal scene tu? *haha, apsal banyak question mark??

Seriously, I felt green. *wah, dah lama tak guna perkataan green to describe dizziness, nausea..

I don't understand the significance of that proposal thingy when both of them were already talking about getting married. Or has it become the new culture in Malayland already - me je yang katak bawah tempurung??

And to me, it's not sweet at all since Awal's proposal line was from Syurga Cinta kan?

Tak tahulah tang mana yang sweetnya..hehe. But then again, maybe I was just not into that kind of romantic stuff, especially in real life *although, how real can entertainers' life be?

Like I said, this one is so merapu meraban.

Sunday, May 13, 2012

..Red Velvet..

Hari ni first time tried this red velvet cake after quite some time teringin nak makan.

And next on my to-taste list are:

-Pavlova

-Frappucino


Published with Blogger-droid v2.0.4

Friday, May 11, 2012

..Voucher Lagi..

Ingatkan document penting apa la dari Maybank sampai ber''Gedex'' bagai.  Punyalah kelam-kabut keluar time lunch kelmarin ke Tampoi pergi ambik kot-kot dokumen urgent pasal loan rumah.

Rupa-rupanya voucher RM10 ni.


Published with Blogger-droid v2.0.4

Thursday, May 10, 2012

..Nasi Goreng Ayam Berlada..

Last Sunday pergi Kota Tinggi, sampai-sampai sana lapar yang amat.  Pusing-pusing cari tempat makan, terjumpa kedai Nasi Ayam Baser.

And sangat excited nampak menu Nasi Goreng Ayam Berlada.  Sungguh nostalgia nasi ini - last makan masa umur 17 tahun (which is 3 tahun yang lalu *haha, denial*).  This was SSPian's favourite kat Medan Hang Tuah, everytime outing session kat The Mall. 

Boleh tahan jugak rasa dia (ke sebab lapar sangat?).  Terubat jugaklah rindu nak makan Nasi Goreng Ayam Berlada ni.

*ada lagi tak nasi ni kat the mall tu ek..teringin la pulak..adoii..


Published with Blogger-droid v2.0.4

Wednesday, May 9, 2012

..Minuman Pagi..

Madu + Halia :)


Published with Blogger-droid v2.0.4

Wednesday, May 2, 2012

..Against Violence and Racism..

*baru terhegeh-hegeh nak tulis pasal 'isu semasa'.
I am against violence.
The truth is, I almost cried (terharu ok!) watching one video made by Belia Keamanan Malaysia showing how harmony and beautiful the rally was initially - with people singing Rasa Sayang, Bersih participant made way for the police truck to pass through, the smile on those policemen - it was such a heart-warming scenes. Why does it matter now who provoked who - because somehow to me, the chaos was predictable and - avoidable, too. PEACE is everybody's responsibility - regardless which side you are, don't you think?
I am against racism.
When people (via facebook and face-to-face) expressing how angry they are, mostly towards Dato' Ambiga and they were referring her with - well, many racial names that I refused to publish here - I think those people are really just shallow-minded!! I just didn't get it. I mean, if you must hate her, just hate her because of the things you believed she did wrong, not because of her race.
But then again, that's just me.