Thursday, July 28, 2016

The thing we take for granted

I'm down with fever.

Time macam ni barulah tersedar selalu take for granted nikmat sihat tubuh badan yang Allah bagi.

Barulah sedar nikmatnya selera makan. Nikmat tidur lena.

Semoga Allah berikan kesembuhan dan semoga tak lalai lagi lepas ni.

Monday, July 18, 2016

Online shopping tips #1

Ni untuk orang yang tak up-to-date sangat (like me).

Sebelum beli any clothing online, make sure tengok #ootd dulu. Sebabnya ada beza model dengan orang bukan model pakai. Model pakai mestilah cantik selalu. Jadi untuk elakkan 'tertipu' kenalah rajin-rajin belek Instagram.

Tapi kalau jenis yang up-to-date yang keluar je design baru mesti dia nak jadi orang pertama pakai maka tips ini tidak valid untuk ada.

Thursday, July 14, 2016

It's the thought that should be counted (Part II)

Okay, tak habis lagi bebel. Nak bebel puas-puas so that lepas ni boleh move on.

Kadang kita ni bukannya ada sangat untuk memberi. Tapi sebab ada rasa nak gembirakan orang, maka apa yang ada kita korbankan.

Tapi bila orang cakap "Tak berkenan" I was like - "Wow!"

So as a reminder to myself as well, if you have nothing nice to say, just shut up.

Okay, dah boleh move on. Hehe.

Tuesday, July 12, 2016

It's the thought that should be counted.

How heartless can people be to make fun of others' gift to them when it's not really right to their liking.

I mean, you don't know how much effort and thought people has put into it - and for you to just laugh it out is DISRESPECTFUL.

Even if you don't like it at least appreciate the effort and thought.

The other side of everybody.

Susah senang hanya kita yang tahu. Hanya pada Allah tempat mengadu.

Tak perlu canang seluruh dunia peritnya kehidupan. Tak semua akan faham apatah lagi membantu.

Mungkin di mata orang yang nampak hanya kisah senyuman. Bukanlah kerana hidup tiada duka. Tapi hakikat yang pahit disimpan rapi untuk tatapan sendiri sahaja.

Semoga kita tidak jadi insan yang mudah menghukum.

Yang mengandai-andai.

Yang ambil kesempatan.

Monday, July 4, 2016

What it actually means to me

Hari Raya is those days that I need to pretend as much as I could.

To wear the best mask that I have.

To smile and just lock everything inside.

To jaga hati everyone else but me.

That's Hari Raya to me.