Tuesday, October 19, 2010

..Aku dan Kereta..

Dua hari ni semua macam serba tak kena,esp pasal kereta...........

Start with the day hubby and me went back to jb with my mom's car. By the time we almost reached Kota Tinggi, En Hubby felt sleepy. So i took over despite my silau problem, saya pikir tak pe kot bawak slow-slow. Tapi masa kat traffic light, saya yang tak biasa bawak kereta auto ni pergi tekan brek dengan minyak serentak, lupe plak kereta tak de clutch. Memang berhenti mengejut tengah-tengah jalan. Nasib baik kereta belakang jauh lagi. En hubby dh membebel-bebel. Tapi bila dia tengok pemanduan saya lepas tu dah stabil, dia pun tidur.
Maka saya yang menurut perintah dia supaya jalan straight jek telah tersesat. En Hubby yang tiba-tiba terbangun terus tanya "Eh kat mana ni?". Terus suruh tukar balik. Uwaa. Sedihnya kena marah :(
Pasal kereta Neo hari tu pun belum settle lagi nih. Hari tu ingatkan dokumen semua dah settle sebab dah hantar workshop tu dia kata ok. Tinggal tunggu kereta siap dan sign satu dokumen je.
Tapi semalam En Hubby nak pergi ambik kereta, dia kata copy geran yang submit hari tu outdated punya - 2008. So dia nak yang 2010 punya. Geramnyer, hari tu tak check betul-betul............Harap boleh dapatlah copy geran tu. Sebab nak kena mintak dengan bank, so hopefully tak perlu owner yang call sebab owner dah pergi haji.....

Pening.................

2 comments:

.::MRS SUHAIDI::. said...

sabar ye along...semoga dpt settle secepat mungkin...

mygoldpen said...

alhamdulillah yn, dh settle :)