Saturday, May 14, 2011

..Bank Simpanan Nasional..

Do you know BSN already had the internet banking system? Well, I just did, yesterday. And I thought, "How convenient.." (I know, I always thought BSN is the least advanced bank of all banks in Malaysia haha).

But, however, this is not a complimentary entry, so you might not want to read on.

Ceritanya, I nak dapatkan bank statement for 3 months from BSN (sebab kilang I yang kedekut tu pakai BSN tuk masukkan gaji sebab caj apa tah murah katanya) so I have to deal with this bank. Nak dapatkan statement kena ada buku akaun lah pulak and buku akaun saya entah ke mana-mana dah. Akak kat kaunter tu cakap jugak kalau nak dapatkan statement kat kaunter ni, diorang cuma boleh provide untuk 2 bulan sahaja.

So bila tahu pasal diorang punya internet banking ni, I thought what the heck, tak payah susah-susah pergi buat buku baru, just print out from online for 3 months kan. So I pun register lah for BSN internet banking dengan yakinnya.

And guess what??!!

BSN will charge you (deduct from your account) RM10 for each month!! I thought bank lain kita boleh dapat ni dengan free je?? And owh, patutlah diorang cuma provide 2 bulan statement kalau kita request kat kaunter, lagi satu bulan kalau ko nak, ko kena bayar RM10 from online. Keji gila....

And guess whatelse??!!

Statement berbayar tersebut akan diposkan ke alamat kita dalam masa 10 HARI!!! Can you believe it??

Wahai Bank Simpanan Nasional, apa rasionalnya mengadakan servis perbankan internet kalau masih nak menggunakan servis konvensional a.k.a pos? And we even have to pay for that??

'How convenient...'

DEM!!



3 comments:

Viccon Reynold said...

akak..boleh range..bank statement ni boleh cancel tak sebelum 10 hari ianya dihantar ke address kite...?

tiga lalat said...

tahukah anda.. kalo kuarkan duit kat atm lain kene caj rm12? hahar2 layannn

sbb, bsn bukan bank komersil ye,.. ;p

Kobmunem Vampire said...

sama lah tue...sya nak download statement bank pun lngsung xdpat...apa masalah ya??