Wednesday, June 8, 2011

..Beli nombor..

*Bukan nombor berekor tu yer.

Too bad #101 is not even open for bidding. Why-lah?

So, narrow down the best two of the 'left-over' choices: 141 or 797? Which one..*garu pala.



Btw, speaking of nombor berekor, saya teringat masa zaman mula-mula kerja dulu, saya agak culture shock tengok rakan sepejabat yang beragama Islam print nombor-nombor berekor itu untuk DIJUAL kepada rakan seagama.

Maybe that's the price of development or modernization or civilization or what-so-ever we may call it.

Dan bila ada gambar-gambar anak pak menteri togok air haram disebar melalui e-mail, there was this one fella being defensive ''Ala, tu pun nak kecoh. Orang Islam kat luar tu berlambak-lambak minum arak. Apa nak heran? Biasala tu...''

Hmm, I thought selemah-lemah iman adalah membenci dalam hati?

Marilah kita sama-sama doa supaya hidayah yang ada pada kita tak ditarik oleh Allah. Supaya hati kita tak kan jadi redha dengan kemungkaran. Supaya takkan terdetik dalam hati kita 'ala, biaselah tu, zaman sekarang...'

Published with Blogger-droid v1.6.8

2 comments:

H.a.y.a.t.i said...

nauzubillah... kita doakanlaa sama2 orang2 ni akan dibukakan hati dia untuk bertaubat.

___Mrs Suhaidi___ said...

Astaghfirullah...but it happened....just around me!!!Nauzubillah....moga hati kita tidak tertutup, takut sangat!!