Tuesday, March 6, 2012

..Facebook-Annoying #3..

MLM-ers. But not all of them.
I don't have problem with those yang promote their product every 5 minutes kat facebook wall.
Even to those yang terus-terusan declare kemewahan diorang - like, how they make 5 figure monthly income, boleh beli tu, beli ni, vacation sana sini sebab join MLM business- well, I think I can understand that as a marketing strategy.
The only thing that always pisses me off bila ada yang publish statement macam orang-orang yang tak join business tu adalah golongan yang tak rebut peluanglah, yang malas berusahalah blablabla.
Geram!! Come-on lah, bukan itu je cara nak dapat extra income or even jadi jutawan, for that matter.
It's kinda personal to me because I was once been bugged by MLM people yang ajak join business - tayang kereta-kereta mewah kat bawah office diorang, 'cerita' beli LV handbag lah - hahaha, sorry, I was just not impressed at all. Yang paling sakit hati, she even called me 'unsuccessful person' sebab tak join. Huh! Sudahnya sekarang business entah ke mana (dengarnya business tu dah di-declare as scam), loan untuk buat modal tak habis bayar lagi sampai sekarang.
I mean, even if I have the guts to make a 20K loan, I would never 'invest' the money to MLM business. Baik beli printer buat business printing (contohnya lah).

3 comments:

yatie chomeyl said...

same goes t me...annoying betul kan bila tgk status mcm diorg je yg hebat utk merebut peluang nak jd kaya huuhuhuh

Kehelan said...

yup... dan lebih sakit hati bila ada kawan lama yg tak berapa nak rapat contact ckp rindu lama tak jumpa, pastu first time jumpa terus suh masuk MLM then, bila masuk, pastu kita tolak utk cari org lain, sampai skrg dia tak contact kita... cemana tu? dh hilang ke rindu selama ni?

p/s menyampah la dgn kotak komen blogger skrg, takleh nak follow up comment sudah!

mygoldpen said...

yatie: ye doh...kdg rse mcm nk unfriend je hahaha..org tok se join, xyohla downgrade2 org plop.. haihh..

kak kay: aah kak..biase modus operandi diorg mmg gitu..sy penah kene - dia ajak jupe nk bincang psl benda lain yg xde kaitan ngn MLM..rupenye kt tmpat die ajak jumpe tu gang2 MLM dia tu tgh berkumpul ramai2..cpt2 sy blah sblm diorg start promote...