Thursday, February 17, 2011

..Pilates..

Bought this Pilates set of CD and book long long time ago, zaman bujang-bujang dulu. Tapi sampai sekarang tak sampai lima kali pun buat, tu pun asyik 'Basic' level je lagi. En Hubby pun bising kadang'kadang. Katanya dulu bagi alasan takut cedera kalau tak pakai yoga mat, skang dah beli yoga mat pun tak buat jugak. Haha.

Sebenarnya malas je.

Semalam teringat pulak kat set pilates ni masa tengah-tengah sakit kepala. Dah tak tahu nak buat macam mana lagi, dah tak tahan jugak rasanya. Pergi kerja mesti sakit kepala sampai ke malam. I think it has to do with doc's advice not to 'engage' to computer monitor too much. But what can i do - my job is basically to *pura-pura busy depan pc.

Semalam rajinkan diri do the pilates and lepas tu rasa badan ringan dan fresh. Sakit kepala pun hilang. Alhamdulillah.

So i guess maybe blood circulation tak betul kot - tu yang asyik sakit kepala tu. Rajinlah saya buat pilates ni lepas ni huhu

Published with Blogger-droid v1.6.7

5 comments:

.::MRS SUHAIDI::. said...

happy exercising....n i wil follow u....huhu

mygoldpen said...

Nanti mesti gegurl tu nk buat jgk..silap2 die plk jd instructor hehe

.::MRS SUHAIDI::. said...

confirm..

H.a.y.a.t.i said...

aku pun salu sakit kepala gak.. adakah mungkin pilates dapat memabntu... susah ker?

mygoldpen said...

petite, aku buat dlm 3x last week, stakat ni xsakit pala lg..klu x, hari2 sakit..aku try yg basic level je dulu, xsusah :)