Tuesday, April 18, 2017

Bank Simpanan Nasional (part II)

Actually, after all of these years of blogging, I just found out recently about this "Stat" thingy in the blogger dashboard. Rupanya kita boleh tengok blog visit kita daily, weekly, monthly. And even boleh tengok post mana yang ranked as the most-visited post.

**haha. makcik malu.

So, I noticed rupanya my post which was titled Bank Simpanan Nasional was among the most read ones. Why-lah? Seriously, ramai-ramai google Bank Simpanan Nasional tu, untuk apa ya?

Last time I talked about my personal experience to get the 3 months bank statements from BSN. Actually cerita tak habis. After blogging about my disappointment, I actually went to another branch of BSN, and surprisingly, I managed to get the statements on the spot. Of course ada charge-lah, tapi tak banyak pun, tak silap 50 cents each and they deducted from my account.

Kesimpulannya, sama macam kalau kita pergi "jabatan-jabatan tertentu", kalau kita jumpa Pegawai 1, beliau akan cakap begini begini. tapi bila kita jumpa pulak Pegawai 2, ehh, lain pulak jawapan dia. Maka jangan putus asa. Teruskan mencari jawapan sampai ke Pegawai berapa pun sampai ada jawapan yang sahih.

So, konsep yang sama lah dengan BSN ni, I guess. Pergi satu branch katanya begitu. Pergi branch lain, ehh, boleh pulak. Gitu.

So, no prejudice. Just keep looking for the answers / solutions. Walaupun macam bola ditolak ke sana ke sini. Hmm..




3 comments:

Kay said...

pelik pulak lelain cawangan info lelain...tapi tulah susahkan skrg takde buku kan? sbb nak cek transaction susah, pastu kena caj.. bank Islam Rm 5.00 utk satu muka surat tak termasuk GST

mygoldpen said...

tula..konon skg semua dah online..masalahnya bile nak submit dokumen nak kena hardcopy jugak..

tiga lalat said...

xperla, bercukurr je, ade kawan wak menang kete kerana beli sijil BSN ittewww., ;p