Friday, November 27, 2009

..Tripple Happiness..

semalam adalah hari gembira.

Happy #1:
pagi-pagi lagi saya dah tersengih depan mesin ATM. maklumlah, ni gaji pertama saya for the revised salary after 2 years. orang gaji kecik macam nilah, naik sikit pun dah teruja hehehe. En Hubby ada sekali dengan saya waktu tu dan menyaksikan saya menjadi kerang wangi depan ATM tu. saya kalau dah sengih, bukan setakat nampak gigi, malah gusi juga.
(so, ni cerita selingan)
"Eh, gusi awak lain macamlah. macam tak sehat je" begitu teguran En Hubby.

Terus hilang sengihan saya. ade ke ditegurnya gusi i..tapi memanglah, gusi saya nampak tak sehat. i suspect i ada skurvi sebab gusi selalu berdarah kalau pakai berus gigi yang jenis Hard. huhu lepas ni kena control takleh sengih lebih2.

"Kurang vitamin C" jawab saya ala-ala doktor penyamun dalam cerita Ali Baba & 40 Penyamun.


Happy #2.
En Hubby dapat offer kerja kat PTP. i think it's good for him to be involved in process pulak after 2 years bergelumang kat department quality itu. Yang paling penting, kilang baru tu nanti ada surau, so tak payahlah En Hubby solat kat celah-celah stor tu lagi :). plus kat kilang baru ni dah dapat jadik senior - Congratulation, Bee.

*cerita selingan:
saya pergi belikan present for En Hubby untuk dipakai di hari pertama tempat baru nanti. tak banyak choice kat Jusco Taman U ni. rasanya yang ni oklah kot. (sila abaikan imej kedutan dan lipatan tak simetri pada baju)

*siap dengan handmade 'card' guna A4 paper (tapi gambar keta Lancer idaman En Hubby tak berapa nak jadi. semoga kerja kuat2 untuk beli Lancer itu..)

Happy #3
Balik kampung. yabedabedu.

2 comments:

yatie chomeyl said...

semoga sentiasa happy ;)

mygoldpen said...

hopefully gitulah :)