Thursday, August 5, 2010

..What Makes You Creative..

Bila tengok E News malam tadi pasal Kris Dayanti yang selamba badak kissing dengan BF dia depan press (wow, sangat 'bebas berkarya'), saya teringat dulu pernah tengok kat TV (Melodi kot?)ada seorang pengarah muzik from Indonesia yang kutuk Malaysia kononnya terlalu banyak peraturan maka orang-orang seni di sini tersekat kebebasan berkarya.

Well, to me, bila kita bebas buat apa saja, we become less creative. Yelah, dah semua benda boleh buat, jadinya - buat jelah apa-apa pun. Bila ada banyak rules then only kita akan lebih berfikir how to create something great out of those limitations.

Betul tak?

2 comments:

.::MRS SUHAIDI::. said...

TOTALLY AGREED!!!tgk cite Indon dh mcm omputih dh...ish3x...

mygoldpen said...

tula, bebas2 sgt xmolek gop..xdop boundaries..