Wednesday, November 17, 2010

..Salam Aidiladha..

Me - beraya di JB. Dan saya sangat terharu dengan adik-adik yang pandai membawa diri beraya tanpa Mak Abah di tanahair. I think I do not need to worry about them too much anymore, they are big boys now...

As for me, I tried to make a decent Raya meal *kunun-kunun, but yet, we still ended up eating in McDonald. Rupa-rupanya ramai je yang 'beraya' kat McDonald ni huhuhu.

Nak dijadikan cerita siap masak pagi tadi around 10am (huhu, lewatkan? contrary to my officemates yang petang semalam semua rushing nak masak after balik kerja). Masak nasi kunyit dengan rendang ayam. And owh, that was my first rendang ayam ever :) Tengah siap-siap nak serve untuk dimakan, mangkuk yang saya dah isi nasi kunyit tu tiba-tiba pecah - by itself. Tak pasal-pasal kang ada yang makan serbuk kaca, makanya, terpaksa buang. Arggh..Nak masak lagi sekali makan masa - 2 kali kukus tuh...Perut dah lapar, so the fastest choice is McDonald.

Btw, presenting my first Rendang Ayam (tak dapat carik daun kunyit, letak daun limau purut saja). Mintak resepi from my aunt di malam raya.



SALAM AIDILADHA TO ALL MUSLIMS.

2 comments:

.::MRS SUHAIDI::. said...

wahh...terliurnyer tgk...uwaaa

mygoldpen said...

bersabarlah wahai orang-orang yang berpantang...hihihi