Thursday, July 15, 2010

..Entri Yang Tertunda - Balik Kampung..

Setelah lebih dua minggu - baru ada mood nak update.

Sabtu 26th june sampai kat kemaman lebih kurang pukul 10am. Parents saya tak ada kat rumah sebab attending a meeting in Kuala Terengganu. My sis came with her daughter then as planned weeks earlier - off we went to Kuantan for "Jalan-jalan Cari Makan" session.

Our initial plan was Cherating Steakhouse but unfortunately pukul 6pm baru bukak. Perut dah berkeroncong, maka tak boleh tunggu - go to Plan B - some steakhouse near Maxis Centre tapi unfortunate lagi, tak jumpa pulak Maxis Centre itu. Uwaaa.... So moved to Plan C - Noodle station kat East Coast Mall.

Tapi entah kenapa bila kat Noodle Station, tak jadi pulak nak makan western sebab dah tergoda dengan noodle options. Yelah, kata Noodle Station - jadi mestilah expertise in noodle kan.

These were what we ordered *I lost the receipt and totally forgot the food names - tulah sapa suruh kepam entri lama-lama :P

Yan and Aisya with Iced Age :)
And the noodle turned out to be indah rupa dari rasa :( Maybe I should choose original sauce to go with the noodle instead of soup. Buyan and En Hubby punya Nasi Goreng *tak ingat nama boleh tahan sedap.

Buyan belanja - thanks a lot, sis :)

Nanti nak story pasal photoshoot kat Monica Bay pulak. Guess what's the beach original name.

It's un-guessable, I bet you.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

TELUK MAK NIK hehe :)

So, later!

3 comments:

awesome blossom said...

hahahah, aku lalu sign board monica bay tu jugak a few weeks back, and bila nampak translation dia, terus gelak guling2 tak hingat punya

.::MRS SUHAIDI::. said...

hahaha....sian Kemaman diketawakan...adoyyaii....thanx for ur entry....saye mtk izin copypaste bulih?

mygoldpen said...

fatma : yelah, mase 1st aku nmpak nama monica bay tu xtau nk gelak ke nk kutuk..name Mok Nik boleh ditranslatekan jd Monica :)
buyan : ye, sila2, dialu2 kan :)