Sunday, July 11, 2010

..Sang Perangan..

* I don't know if the word 'perangan' exists.. I'm just using a common sense here. Since for orang yang bermimpi is called sang pemimpi, maka orang yang berangan - Sang Perangan?

Masa balik kampung hari tu, MIL ada offer pokok pisang serendah for us to plant on our 'abandoned' corner lot land back in JB.

Masa En Hubby and PIL tengah nak cabut-cabut pokok pisang tu, saya dapat satu pikir eh, maksud saya satu idea.

"Nanti kalau pisang ni ada anak, leh jual kat uncle depan umah" - bernas kan idea saya haha.

Pastu MIL saya kata "Tanam pun belum, dah nak jual"

En Hubby pun apa lagi - bab-bab mengenakan saya memang dia suka "Dia ni memang kuat berangan"

Huhu. In my defense I said "Bukan angan-angan, tapi cita-cita"

No comments: