Monday, July 12, 2010

..Paul si Sotong dan Vuvuzela..

And yes, Spain won.. *in fact, tak kesahla sapa menang pun :P

Sepanjang World Cup ni, I didnt really watch the games in details. Setakat ambik tau sikit-sikit (supaya tak jadi katak bawah tempurung). Lagipun tak subscribe Sports Channel, maka semata-mata mengharapkan chanel 801 yang kadang-kadang ada, kadang tak de live matches. *padahal kalau ada live match pun kitorang record je and tengok the next day. Pastu fast forward kan sampai part bila goal sahaja - nampak sangat bukan pencinta bola sejati.


BUT, I think the most interesting part about this year's World Cup is Paul the octopus and also the Vuvuzela. Not that I believe Paul can really predict the future. Perhaps the combination of the winning country's flag attracted him more compared to the losing team. Erk, pandai jek - I dont know, I dont study octopus :P


And I still remembered how confused I was masa tengok matches yang mula-mula bila ada bunyi lebah tu. Ingatkan bunyi kat luar rumah, then ingat ada sound problem ke kat tv hehe. Rupa-rupanya si vuvuzela itu.


So next World Cup in Rio de Janeiro - I'll be 32? Owh no...

No comments: